Kulinarny team building jest fajniejszy niż jakikolwiek grill. Czy chcesz zjeść pyszne jedzenie na łonie natury, które przygotował Twój zespół i jeszcze w formie gry?
Jako alternatywę dla tradycyjnych pikników proponujemy rywalizację w postaci kulinarnego team buildingu lub warsztatów edukacyjnych.
Kulinarny team building
Kulinarny team building to stosunkowo nowa, ale bardzo skuteczna, zabawna i co najważniejsze pyszna opcja letniej aktywności.
Zespołom zapewnione zostaną wszystkie niezbędne składniki i materiały eksploatacyjne.
Czas trwania: 2–4 godziny.
Zespołom zapewnione zostaną wszystkie niezbędne składniki i materiały eksploatacyjne.
Czas trwania: 2–4 godziny.
Program
Etap 1
Uczestnicy wydarzenia dzielą się na zespoły. Każda drużyna wybiera kapitana. Odbywa się losowanie, po którym każda drużyna otrzymuje swoje dania do gotowania.
Uczestnicy wydarzenia dzielą się na zespoły. Każda drużyna wybiera kapitana. Odbywa się losowanie, po którym każda drużyna otrzymuje swoje dania do gotowania.
Etap 2
Uczestnicy przygotowują swoje dania według przepisu. Na miejscu pracują profesjonalni kucharze, którzy udzielają instrukcji i służą radą.
Uczestnicy przygotowują swoje dania według przepisu. Na miejscu pracują profesjonalni kucharze, którzy udzielają instrukcji i służą radą.
Etap 3
Prezentacja przygotowanych dań i wyłonienie zwycięzcy.
Prezentacja przygotowanych dań i wyłonienie zwycięzcy.
Etap 4
Uczestnicy imprezy jedzą obiad z przygotowanych przez siebie potraw.
Uczestnicy imprezy jedzą obiad z przygotowanych przez siebie potraw.
Przykłady dań do przygotowania
- Udko z kurczaka z kością zapiekane z ziołami i sosem jagodowym
- Karkówka przyrządzona na drewnianych szpikulcach z warzywami, przyprawami korzennymi i niefiltrowanym piwem
- Makrela faszerowana warzywami i świeżym rozmarynem przygotowywana na węglu
- Labraks z warzywami i owocami w zredukowanym occie balsamicznym ze świeżym tymiankiem
- Miks kiełbasek turyńskich z sosem pomidorowo-czosnkowym
- Czachochbili z udek kurczaka z sosem pomidorowym i przyprawami korzennymi (Kazań)
- Pilaw z wieprzowiną, kminkiem, ciecierzycą, płatkami szafranu i berberysem (Kazań)
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Warsztat kulinarny
Warsztat kulinarny to okazja do aktywnego, ciekawego i „smacznego” spędzenia czasu z kolegami.
Warsztaty prowadzi szef kuchni.
Wszystkie niezbędne składniki i materiały zapewnia organizator.
Czas trwania: 2–3 godziny.
Wszystkie niezbędne składniki i materiały zapewnia organizator.
Czas trwania: 2–3 godziny.
Program
- Profesjonalny szef kuchni nauczy uczestników, jak gotować różne potrawy w kociołku i jak używać go w życiu codziennym.
- Będzie można wybrać jedno z dwóch dań do przygotowania: pilaw azerbejdżański lub gruzińskie odżachuri.
- Warsztaty to nie tylko realizacja poszczególnych etapów gotowania, ale także ciekawa teoria – informacje o składnikach, zaskakujących połączeniach smakowych i ich zastosowaniu w innych potrawach.
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI