Koncepcje imprez firmowych

Kulinarny team building

Kulinarny team building jest fajniejszy niż jakikolwiek grill. Czy chcesz zjeść pyszne jedzenie na łonie natury, które przygotował Twój zespół i jeszcze w formie gry?
Jako alternatywę dla tradycyjnych pikników proponujemy rywalizację w postaci kulinarnego team buildingu lub warsztatów edukacyjnych.

Kulinarny team building

Kulinarny team building to stosunkowo nowa, ale bardzo skuteczna, zabawna i co najważniejsze pyszna opcja letniej aktywności.
Zespołom zapewnione zostaną wszystkie niezbędne składniki i materiały eksploatacyjne.

Czas trwania: 2–4 godziny.

Program

Etap 1
Uczestnicy wydarzenia dzielą się na zespoły. Każda drużyna wybiera kapitana. Odbywa się losowanie, po którym każda drużyna otrzymuje swoje dania do gotowania.
Etap 2
Uczestnicy przygotowują swoje dania według przepisu. Na miejscu pracują profesjonalni kucharze, którzy udzielają instrukcji i służą radą.
Etap 3
Prezentacja przygotowanych dań i wyłonienie zwycięzcy.
Etap 4
Uczestnicy imprezy jedzą obiad z przygotowanych przez siebie potraw.

Przykłady dań do przygotowania

  • Udko z kurczaka z kością zapiekane z ziołami i sosem jagodowym
  • Karkówka przyrządzona na drewnianych szpikulcach z warzywami, przyprawami korzennymi i niefiltrowanym piwem
  • Makrela faszerowana warzywami i świeżym rozmarynem przygotowywana na węglu
  • Labraks z warzywami i owocami w zredukowanym occie balsamicznym ze świeżym tymiankiem
  • Miks kiełbasek turyńskich z sosem pomidorowo-czosnkowym
  • Czachochbili z udek kurczaka z sosem pomidorowym i przyprawami korzennymi (Kazań)
  • Pilaw z wieprzowiną, kminkiem, ciecierzycą, płatkami szafranu i berberysem (Kazań)
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Warsztat kulinarny

Warsztat kulinarny to okazja do aktywnego, ciekawego i „smacznego” spędzenia czasu z kolegami.
Warsztaty prowadzi szef kuchni.
Wszystkie niezbędne składniki i materiały zapewnia organizator.

Czas trwania: 2–3 godziny.

Program

  • Profesjonalny szef kuchni nauczy uczestników, jak gotować różne potrawy w kociołku i jak używać go w życiu codziennym.

  • Będzie można wybrać jedno z dwóch dań do przygotowania: pilaw azerbejdżański lub gruzińskie odżachuri.

  • Warsztaty to nie tylko realizacja poszczególnych etapów gotowania, ale także ciekawa teoria – informacje o składnikach, zaskakujących połączeniach smakowych i ich zastosowaniu w innych potrawach.
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Letnie Team building